Awans Jarosława Madowicza
Dotychczasowy dyrektor pogotowia ratunkowego MAWO-MED w Kuźni Raciborskiej, Jarosław Madowicz otrzymał od marszałka województwa propozycję objęcia stanowiska dyrektora Samodzielnego Publicznego Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego w Tychach. Nowy dyrektor pełni swoją funkcję od 3 marca. – W pogotowiu w Kuźni nic się nie zmieni, moje obowiązki przejmie mój zastępca – wyjaśnia dyrektor Madowicz.
KUŹNIA RACIBORSKA, TYCHY. Co prawda na stanowisko dyrektora zostanie dopiero rozpisany konkurs, lecz do czasu jego rozstrzygnięcia (może to trwać nawet kilka miesięcy) to Jarosław Madowicz jest tam szefem. Dyrektor nie kryje, że ma zamiar stanąć do konkursu. Jego obecna sytuacja wskazuje na wielkie szanse w wygraniu konkursowych zmagań.
Szpital w Tychach jest jedną z bardziej zadłużonych jednostek opieki zdrowotnej w województwie. Czy nowy dyrektor widzi sposób na wyjście z długów? – Dopiero zapoznaję się z sytuacją szpitala. Długi powstały już jakiś czas temu, ale trzeba powoli z nich wychodzić. Mam zamiar, wspólnie z marszałkiem, opracować plan ratowania jednostki. Liczę przy tym na wsparcie załogi – tłumaczy Jarosław Madowicz. Nowemu dyrektorowi życzymy powodzenia.
(woj)