Festiwal Pozytywnych Wartości
BIEŃKOWICE. Zespół Szkół Ogólnokształcących w Bieńkowicach gorąco zaprasza na III Festiwal Pozytywnych Wartości im. św. Franciszka z Asyżu, który odbędzie się 10 maja od godz. 9.00 w Zespole Szkół Ogólnokształcących w Bieńkowicach.
„Odwrócę mój świat do góry nogami, a Ty uczyń mnie narzędziem Twojego pokoju”– pod takim hasłem szkoła w Bieńkowicach organizuje festiwal, który ma na celu rozbudzenie u dzieci i młodzieży pozytywnych wartości, jakie zostawił po sobie św. Franciszek z Asyżu.
Przedsięwzięciu patronują: biskup opolski Andrzej Czaja, biskup częstochowski Antoni Długosz i wójt Grzegorz Utracki.
Organizatorzy zapraszają do udziału solistów oraz grupy teatralne z przedszkoli, szkół podstawowych i gimnazjów. Wykonawcy będą mieli możliwość zaprezentowania się w kategoriach: muzycznej i plastycznej. Zgłoszenia uczestników będą przyjmowane do 24 kwietnia (część muzyczna i 26 kwietnia (część plastyczna).
Szczegółowe informacje pod nr tel. 32 419 62 78, 695 371 855 (organizator) i na stronie internetowej szkoły: zsobienkowice.neth.pl.
Oprac. (woj)