RAJD Z MASAŻEM
Masaż sportowy – Rrajd nordic walking o Puchar Starosty Prudnika
Nordic walking, czyli marsz z kijkami, a czasem nawet bieg, solidnie zadomowił się na ziemi prudnickiej. I właśnie tam zawitali studenci Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej z Raciborza, aby wspomóc wszystkich zawodników masażem sportowym.
W poprzednich zawodach studenci iii roku odnowy biologicznej masowali biegaczy, potem piłkarki. Teraz przyszła kolej na nordic walking. Wszystko odbywało się w Górach Opawskich, gdzie startowało przeszło 300 zawodników w różnych kategoriach wiekowych. Studenci – masażyści mieli pełne ręce roboty.
– Bardzo dziękuję studentom PWSZ z Raciborza za to, że po raz kolejny zawitali do nas by uatrakcyjnić zawody – wykonywaniem masażu sportowego. Wykonywali dobrą robotę. – Jestem pod wrażeniem – mówi Lesław Gapiński dyrektor rajdu.
Irena Czuta-Pakosz (wielokrotna mistrzyni świata w nordic walking) też chwali studentów. – Od pięciu lat na różnych zawodach, mamy kontakt ze studentami PWSZ z Raciborza. Gdy przyjeżdżają na zawody i widzę czarne koszulki z napisem PWSZ – Racibórz to buzia mi się uśmiecha. Jestem pełna podziwu i szacunku dla nich. Ich praca jest ciężka i odpowiedzialna.
(r)