Elżbieta Podolec i Witold Ciuberek na ostatniej sesji
Kuźnia Raciborska. Ostatnia przed wakacjami sesja rady miejskiej była okazją do pożegnania, odchodzących na emeryturę kierownik biura rady miejskiej Elżbiety Podolec i Witolda Ciuberka, dyrektora Zakładu Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej.
Obojgu wręczono kwiaty i podziękowania za długoletnią pracę. Sami opowiedzieli o sobie krótką historię, przy czym uronili łezkę.
(woj)
Elżbieta Podolec
W urzędzie miejskim zatrudniona od 1987 r. Wcześniej przez siedem lat pracowała na poczcie. W kuźniańskim urzędzie przyjmował ją do pracy ówczesny naczelnik gminy Józef Baron. Po reformie samorządowej pracowała z burmistrzami: Witoldem Cęckiem, Ernestem Emrichem, Ritą Serafin i obecnym burmistrzem Pawłem Machą. – Pracowało mi się tu dobrze. W międzyczasie skończyłam studia. Będę mieć fajne wspomnienia – powiedziała.
Witold Ciuberek
Bardzo miłe usłyszeć od was podziękowania. Wcale nie jest łatwo odchodzić – odpowiedział na życzenia owocnej emerytury. W Kuźni, w tym samym zakładzie pracy, pracuje od 41 lat. Przez cały czas zajmował się tym samym – substancją mieszkaniową, czystością i zielenią na terenie miasta. Zapowiedział, że nie spocznie na laurach i poszuka sobie nowego zajęcia. Obiecał, że pomoże się wdrożyć nowemu dyrektorowi ZGKiM, na które stanowisko właśnie ogłoszono konkurs.