Wysokie progi okręgówki
Przy okazji meczu piłkarskiego z Odrą Wodzisław stadion przy Cegielnianej przeszedł małą modernizację. Ustawiono dodatkowe ogrodzenie za bramką.
Miejscowi niezbyt dobrze radzą sobie w okręgówce. Raz wygrali na wyjeździe w wodzisławskiej Zawadzie, a resztę spotkań rundy przegrali. – Wiele razy pechowo, na styku – żałują działacze. Także w październikowym meczu z wodzisławską „Oderką” również musieli uznać wyższość rywala (porażka 1:5).
– Okręgówka okazała się dla nas dużym przeskokiem, jeśli chodzi o poziom gry. Mój zespół złożony jest głównie z debiutantów na takim szczeblu rozgrywek. To ogranie zaprocentuje, nawet gdyby ceną był spadek to i tak zyskamy na bytności w klasie okręgowej – uważa Józef Teresiak – trener Krzanowiczan, który wprowadził zespół do klasy okręgowej.
Spokojny zazwyczaj stadion w Krzanowicach był w spotkaniu z wodzisławską drużyną rozśpiewany dzięki kibicom Odry. Liczna grupa sympatyków „Oderki” aktywnie wspierała swoją drużynę. – Fajnie było. Spędziłem w Odrze 11 lat i do takiej oprawy jestem przyzwyczajony – uśmiechał się Józef Teresiak.
Aktualny skład zespołu z Krzanowic: Horny, Adamczyk, Pieczarek, Rudek, Słysz, Klimaszka, Święty, Filip, Herber, Koliński i Niewiera; rezerw.: Wochnik, Polednik, Wittek, Kaszny, Czech, Hryckiewicz, Kostka; trener: Józef Teresiak.
(ma.w)