Gadżety na Euro mają już gotowe
MSZANA Drugi tydzień ferii upłynął dzieciom i młodzieży pod znakiem turniejów, zabaw i zgadywanek.
W WOKiR-ze w Mszanie dzieci przygotowywały m.in. gadżety na Euro 2012, budowały czarodziejskie tunele i uczestniczyły w safari. W WOKiR-ze w Połomi był bal przebierańców, konkurs plastyczny na najpiękniejszy pałac i wyjazd na narty do Wisły. Dzieci wyjeżdżały też na lodowisko i korzystały z basenu w Połomi. W Gogołowej dzieci korzystały z zajęć oferowanych przez świetlicę środowiskową, gdzie odbył się m.in. quiz o zdrowym odżywianiu i konkurs na bajkowy świat.
(abs)
Dawid Henkel, 13 lat, Mszana
Na ferie do WOKiR-u przychodzę co roku. W tym roku też byłem od pierwszego dnia. Najbardziej lubię pograć z kolegami w ping-ponga, fajne też są piłkarzyki i gry komputerowe. Lubię rozmawiać z kolegami np. o filmach, ale na pewno nie rozmawiamy o szkole.
Wiktoria Sikora 11 lat i Julia Pisek, 4 lata, Mszana
Wiktoria: przychodzę na ferie do WOKiR-u od 3 roku życia, bo mój wujek prowadził tu kiedyś zajęcia. Najbardziej lubię karaoke, a w tym roku zabawę w Hawaje, kiedy przebieraliśmy się w hawajskie stroje. A Julia bardzo lubi tu rysować i kolorować.
Marek Wolny, 10 lat, Mszana
W ubiegłym roku byłem na feriach w WOKiR-ze codziennie, ale w tym roku tylko w drugim tygodniu, bo byłem chory. I żałuję, że nie mogłem tu być od początku. Lubię bilard i gry komputerowe. W domu bym się nudził. Ferie mogłyby być 10 miesięcy, bo do szkoły nie chce mi się iść ani trochę.