Kto nowym dyrektorem OPS-u?
MSZANA Po tym, jak Elwira Palarczyk, dotychczasowa szefowa Ośrodka Pomocy Społecznej w Mszanie, wygrała konkurs na dyrektora MOPS-u w Wodzisławiu, placówka w Mszanie niedługo będzie miała wakat na kierowniczym stanowisku. Kto więc i kiedy zostanie nowym szefem OPS-u w Mszanie?
– Mam trzy możliwości do wyboru: awansowanie i powołanie na to stanowisko kogoś z dotychczasowych pracowników OPS-u, powołanie na zasadzie pełniącego obowiązki albo ogłoszenie konkursu – mówi wójt Mirosław Szymanek.
Wójt dodaje, że rozmawiał z prezydentem Wodzisławia, któremu zależałoby na tym, by pani Palarczyk rozpoczęła nową pracę od 1 kwietnia. Szymanek nie jest przeciwnikiem takiego rozwiązania, jednak pod warunkiem, że do tego czasu uda się załatwić kwestię nowego szefostwa mszańskiego OPS-u. – Zastanawiam się nad najkorzystniejszym rozwiązaniem – mówi wójt. – Nie wiem jeszcze, czy podejmę ryzyko obsadzenia tego stanowiska bez ogłaszania konkursu. Jedno jest pewne: moja decyzja nie może wprowadzić zachwiania w funkcjonowaniu OPS-u w Mszanie.
(abs)