Wyznał policjantce miłość podczas kontroli trzeźwości
GOŁKOWICE 43–letni kierowca forda obsypał czułymi słówkami policjantkę kontrolującą go pod kątem trzeźwości.
Mężczyzna zaśpiewał jej nawet piosenkę. Do tego niecodziennego zdarzenia doszło 6 sierpnia w Gołkowicach w ramach prowadzonej przez policję akcji trzeźwość na terenie całego powiatu wodzisławskiego. Kontrolowany romantyk wydmuchał prawie 3 promile. Co więcej nie posiadał ważnych badań technicznych i aktualnego ubezpieczenia pojazdu. Po sprawdzeniu w policyjnych bazach danych okazało się na dodatek, że 43–latek posiada zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych. Policjanci zatrzymali go, żeby dowieźć na powtórne badania na komisariat w Gorzycach. Radiowozem jechała też podkom. Marta Czajkowska, rzecznik prasowy wodzisławskiej policji, która towarzyszyła kolegom z drogówki podczas patrolu. – Usiadłam z tyłu samochodu. Kiedy mężczyzna mnie zobaczył, mówił, że nigdy nie widział takiej pięknej kobiety, że chce ze mną spędzić całą służbę i prosił, żeby nie odwozić go do domu. Śpiewał, jakie mam piękne oczy. Zachowywał się przy tym kulturalnie, wręcz szarmancko. Było to miłe i zabawne – opowiada podkom. Marta Czajkowska.
Mężczyzna był do tego stopnia zauroczony policjantką, że nie przejął się zatrzymaniem, ani grożącymi mu konsekwencjami. Za lekceważenie sądowego zakazu może trafić do więzienia na 3 lata, dodatkowo grozi mu utrata prawa jazdy. W sumie tego dnia policja zatrzymała 7 pijanych kierowców. 43–latek był rekordzistą pod względem liczby posiadanych promili.
(tora)