Pyszny obiad z superbabcią
WODZISŁAW ŚLĄSKI
Na stole połączenie kuchni śląskiej i włoskiej. Na początek rosół z makaronem, na drugie danie rolada, kluski z sosem i czerwona kapusta. - Na deser podamy tym razem tisamisu z bitą śmietaną – mówił Dariusz Kubiak, szef kuchni w Dworku Weselnym Leśniczówka, która 22 lutego ugościła 6-letnią Joasię Chorowską, laureatkę naszego konkursu „Superbabcia” oraz jej rodzinę. Dziewczynce przy stole towarzyszyli rodzice Monika i Paweł Chorowscy, babcia Stasia i dziadek Hubert, ciocia Marysia i wujek Janek, ciocie Aleksandra i Kasia oraz kuzynka Klementynka.
Obiad w Dworku Weselnym Leśniczówka w Wodzisławiu Śl. był jedną z nagród w konkursie naszego tygodnika. Joasia wygrała zdecydowanie zdobywając 159 głosów. - Nie musieliśmy się specjalnie organizować, żeby zebrać tyle głosów. Rodzina się sprężyła. A jest liczna. Dość powiedzieć, że mąż ma sześcioro rodzeństwa, do tego żony, dzieci, znajomi – mówi Monika Chorowska, mama Joasi.
Na obiedzie nie było babci Krysi. Wszyscy trzymamy kciuki za jej powrót do zdrowia.
(tora)