20 lat w radzie Mariana Balcera
WODZISŁAW ŚLĄSKI To był wielki dzień dla Mariana Balcera. Z okazji 20 lat pełnienia funkcji radnego na ostatniej sesji rady miasta gratulowali mu radni z przewodniczącym Janem Grabowieckim na czele i prezydent Mieczysław Kieca.
Pracę w radzie miejskiej Marian Balcer rozpoczął 5 marca 1995 r. Od tego momentu nieprzerwanie, już piątą kadencję pełni swoją funkcję. – Jest on otwarty na potrzeby lokalnej społeczności, dociera do mieszkańca, stara się rozwiązywać jego problemy – mówi o nim radna Teresa Rybka, reprezentująca w radzie, podobnie jak Marian Balcer, społeczność Wilchw. - Społecznik, społecznik i jeszcze raz społecznik. Cieszę się, że to właśnie ja go namówiłem do kandydowania, i że nieprzerwanie od 20 lat jest wybierany do Rady Miejskiej startując z mojej listy. On robi wszystko dla podatnika. Marian żyje tym, co robi, angażuje się w sprawy mieszkańców bez reszty. Poprzez zaangażowanie i poświęcany czas udaje mu się osiągnąć cel. Jestem naprawdę pełen podziwu dla jego postawy i zaangażowania – i nie tylko ja, skoro od 20 lat wyborcy nieprzerwanie na niego głosują – komplementuje kolegę z rady Jan Zemło. - Marian Balcer to żywa legenda wodzisławskiej rady. Należy mu się wielki szacunek za lata pracy, poświęcenie i ilość zebranych doświadczeń – podkreśla prezydent Kieca.
Marian Balcer należy do Komitetu Wyborczego Wspólnota Samorządowa. Obecnie jest członkiem Komisji Budżetu oraz Komisji Ochrony Środowiska i Rolnictwa.
(tora)