Ja się tu położę
Podczas omawiania prac komisji rozwoju, jej przewodniczący Sławomir Paluch wyraził nadzieję, że niebawem do gminy zapukają inwestorzy. – Otrzymaliśmy pełne informacje na temat kampanii promocyjnej i mam nadzieję, że nowi inwestorzy będą pukać drzwiami i oknami – mówił rajca. Podczas dyskusji burmistrz Janiszewski dodał, że kampania nabierze większego tempa dzięki nowemu rzecznikowi, którego zatrudnił urząd. Hanna Piórecka-Nowak pracę w urzędzie rozpoczęła dwa miesiące temu. – To zatrudnienie jest dla mnie ważne z dwóch powodów. Po pierwsze informacja z urzędu musi być rzetelna. Po drugie ponieważ jest to moja uczennica z Zespołu Szkół – mówił burmistrz Janiszewski.
Konieczność dbania o wizerunek gminy podtrzymał także radny Ryszard Jonderko. – Chcielibyśmy wszyscy, żeby inwestorzy wchodzili na teren naszej gminy. Trzeba promować nasze tereny. Chciałbym, żeby w gazetach były inne zdjęcia niż te, które np. ostatnio się ukazywały. Nowych budynków i nowych inwestycji. W każdej gminie w całej Polsce są minusy. Jeśli ktoś mi pokaże, że jest w Polsce miejscowość bez minusów, to się tutaj położę. Ale pokazywanie w prasie tylko tych minusów jest nie na miejscu – stwierdził radny.
luk