Młodzi piłkarze zagrali w Piecach o puchar wójta gminy Gaszowice
W rozgrywkach, zorganizowanych przez Gminny Uczniowski Klub Sportowy „Lider”, wzięły udział drużyny z Gaszowic i okolic. – Zaskoczyła nas ilość chętnych drużyn które wzięły udział w turniejach. Mieliśmy w sumie 75 zawodników. Dodać mogę również, że w grupie młodszej wystąpiło dwóch czteroletnich piłkarzy: Wiktor Gajewski oraz Mateusz Dudek – mówi jeden z organizatorów i sędzia w zawodach, Łukasz Wojaczek. Turnieje odbyły się w dwóch kategoriach wiekowych: roczniki 1999 i młodsi oraz 1996 – 1998. W grupie młodszej zagrały 3 zespoły, które rywalizowały ze sobą systemem każdy z każdym. Najlepsi okazali się zawodnicy z drużyny „Red Boy”, przed zespołem „Dzikich Dębów” oraz zespołem „Activi”. Do turnieju grupy starszej zgłosiło się 7 zespołów, które przystąpiły do walki w dwóch grupach. Pierwsze miejsce i komplet zwycięstw wywalczyła drużyna „Płomień Kobyla” przed zespołem „Daj 5 zł” z Piec, oraz „AC/DC” z Rydułtów. W grupie młodszej tytuł króla strzelców wywalczył Nino Cieślik z Red Boya, a miano najlepszego zawodnika zdobył Karol Golbik z Dzikich Dębów. W grupie starszej królem strzelców został Michał Knura z Płomienia Kobyla, a najlepszym zawodnikiem Kamil Spratek z AC/DC.
(bm)