Adam Giza twarzą kampanii
24–letni rybniczanin, prezenter prognozy pogody portalu Onet.pl, telewizji Fashion TV, oraz gospodarz programów na antenie TVS, został nową twarzą popularnej akcji społecznościowej.
Kampania „Prowadzę – jestem trzeźwy”, to program edukacyjny, którego celem jest promowanie zdrowego i trzeźwego stylu życia. Wyróżnia go pozytywny wydźwięk przekazywanych komunikatów, odwoływanie się do pozytywnych cech człowieka i akcentowanie zasady, że trzeźwość to sprawa naturalna, powszechna i modna.
– Oczywiście kampania „Prowadzę – jestem trzeźwy”, była mi bardzo dobrze znana. Kiedy zadzwoniono do mnie z propozycją udziału w spocie reklamowym bez wahania się zgodziłem. Bardzo szybko otrzymałem scenariusz, w którym w nawiązaniu do mojej „pogodowej profesji” motywem przewodnim stała się mapa synoptyczna, na której zamiast słońca, chmur czy też deszczu pojawiają się logotypy akcji „Prowadzę – jestem trzeźwy”. Telewizyjny spot, ma pokazać, że w całej Polsce osób popierających akcję jest coraz więcej i jednocześnie ma zaprosić kolejne osoby, dla których liczy się trzeźwy styl życia – komentuje Adam Giza. Spot z udziałem rybniczanina można zobaczyć m.in. na facebookowym profilu akcji „Prowadzę – jestem trzeźwy”.
(opr.pm)