Rybnickie siatkarki lepsze od Krzanowic
SIATKÓWKA – III liga.
W spotkaniu siatkarskiej trzeciej ligi zmierzyły się ze sobą UKS Jedynka Erbud Rybnik i GS UKS Krznowice. Mecz zakończył się dopiero po pięciu emocjonujących setach.
Spotkanie lepiej rozpoczęły siatkarki z Krzanowic, które wygrały pierwszą partię 25:22. W kolejnej górą były miejscowe.Najbardziej dramatyczny przebieg miała czwarta partia. Krzanowiczanki zmarnowały w niej kilka piłek meczowych i przegray. W tie-breaku więcej zimnej krwi zachowały rybniczanki. – Jestem zadowolona z postawy dziewczyn. To był fajny, ciekawy mecz. Moje zawodniczki zagrały na swoim poziomie. Myślę, że była szansa, aby zwyciężyć za trzy punkty. Jednak Krzanowice są doświadczonym zespołem i nie oddały tanio skóry – podsumowała Michalina Cichecka, trener UKS Jedynki Erbud Rybnik.
(kp)
UKS Jedynka Erbud Rybnik – GS UKS Krzanowice 3:2 (22:25, 25:17, 24:26, 30:28, 15:13)
UKS: Dorota Rusek, Patrycja Scheithauer, Sabina Szmajduch, Martyna Krzystała, Martyna Szczuka, Julia Kurpanik, Katarzyna Hajska, Ewelina Zawisza, Aleksandra Oszek, Sylwia Czajkowska, Julia Dziwoki, Aleksandra Kobiec.