Doroczny festyn środowiskowy
W minioną sobotę rada dzielnicy Paruszowiec-Piaski przy współorganizacji Koła Emerytów Silesia zorganizowała festyn środowiskowy pod hasłem „Baw się razem z nami”.
Sobotnia zabawa połączona była z obchodami 10-lecia współpracy pomiędzy rybnickim kołem a Klubem Seniora z Karwiny. – W ciągu tych dziesięciu lat zorganizowaliśmy wiele wycieczek, spotkań oraz biesiad. Nasza współpraca z klubem z Karwiny jest możliwa między innymi dzięki grantom z urzędu miasta, za które serdecznie dziękujemy – mówił Benedykt Główka przewodniczący koła Silesia. – W organizację dzisiejszej imprezy zaangażowana była również pani Bogusława z Powiatowej i Miejskiej Biblioteki Publicznej w Rybniku, filia nr 4 – dodaje Krystian Rojek wiceprzewodniczący koła. W programie festynu znalazły się występy najmłodszych mieszkańców dzielnicy. Na wszystkich czekała tradycyjna grochówka, kiełbaska z różna oraz kołocz. Dzieci mogły skorzystać z animacji przygotowanych w ramach projektu „Dzielnica z pomysłem”. Imprezę prowadził Piotr Kiljańczyk, a gwiazdą wieczoru był zespół Karpowicz Family.
(KM)