Mój dom, moja ulica, moje miasto
Jak co roku Fundacja EDF Polska, Rada Dzielnicy Rybnicka Kuźnia oraz klub fotograficzny Format organizuje konkurs fotograficzny „Rybnik – mój dom, moja ulica, moje miasto”.
– Celem konkursu jest wzbudzenie zainteresowania naszym miastem. Za pomocą obrazu prosimy o uchwycenie tego, co wydaje się w nim ciekawe, magiczne, niesamowite i wyjątkowe – mówią organizatorzy. Fotografie mogą przedstawiać m.in.: – elementy architektury i krajobrazu, – sytuacje i zachowania ludzkie, –różnie pojęte kontrasty miasta, – człowieka, mieszkańca miasta. Do konkursu można zgłaszać fotografie pojedyncze, jak i cykle fotograficzne.
Na konkurs przyjmowane będą fotografie w postaci wydruków bądź odbitek fotograficznych w minimalnym formacie 20x30cm. I nagroda w konkursie to 1,5 tys. zł. Prace należy dostarczyć osobiści bądź wysłać na adres: Fundacja EDF Polska 44-207 Rybnik, ul. Podmiejska, z dopiskiem nazwy konkursu. Rozpatrywane będą tylko te prace, które zostaną dostarczone do 22 maja. Szczegóły konkursu na stronie www.fundacjarybnik.pl.
(r)