Najmłodsi zaśpiewali dla mam
CZERWIONKA. – Ta piosenka jest dla mamy, nasze mamy uwielbiamy! – zaśpiewały pełne emocji i entuzjazmu przedszkolaki z Przedszkola nr 10 podczas uroczystego koncertu z okazji Dnia Matki, zorganizowanego przez placówkę w Centrum Kulturalno-Edukacyjnym.
Gościem Honorowym uroczystości była Siostra Jeremia Mrowiec, która na co dzień pełni posługę misyjną w Chilandze w Zambii i jest – jak powiedziała Gabriela Grochla, dyrektor Przedszkola nr 10 „Wyjątkową Mamą dla wielu zambijskich dzieci”. Uroczysty koncert zaszczycili także swoją obecnością: Marek Profaska – wicestarosta powiatu rybnickiego, Andrzeja Raudner – wiceburmistrz gminy i miasta Czerwionka-Leszczyny, Grażyna Strzelecka – prezes ZNP. Nie zabrakło licznego grona mam przedszkolaków z Przedszkola nr 10. Dzieci z ośmiu grup przedszkolnych zaprezentowały się w pięknym programie artystycznym, dopracowanym w każdym calu. Placówka dołożyła starań, aby wszystko tego dnia wypadło perfekcyjnie. – Nasze występy to forma prezentu dla mam – powiedziała Gabrierla Grochla, dyrektor Przedszkola nr 10. I nie było na sali mamy, której nie wzruszyły radość, wdzięczność i miłość okazana przez maluchów.
(ska)